Parker introduceert de Service Junior Test Kit voor veilige, nauwkeurige testen en het kalibreren van druk meetinstrumenten en drukschakelaars.

Door Parker

In de industrie en de mobiele hydrauliek markt is de nauwkeurigheid van drukmetingen en instellingen essentieel. De reden hiervoor is dat onjuiste waarden direct negatief effect hebben op de prestatie van de machine en installaties, maar ook op de kwaliteit van het gefabriceerde product.

De pneumatische variant van de Service Junior Test Kit is voor 0,95 tot 60 bar druk bereik terwijl de hydraulische versie er is voor 0 tot 700 bar. De test kits zitten in een robuuste koffer met de bijbehorende adapters.

Meten met de Service Junior Test Kit is eenvoudig en veilig. De test kit bevat een handpomp waarmee de gedefinieerde proef druk gegenereerd wordt. Hij bevat ook een zeer nauwkeurige Service Junior als referentie eenheid. Lucht, water of olie wordt gebruikt als drukmedium. 

Het te testen manometer/ventiel wordt verbonden via een slang aan de handpomp.
De vereiste druk wordt vervolgens gegenereerd door de handpomp en kan exact ingesteld worden. De gemeten waarden van het manometer/ventiel kunnen dan worden vergeleken met de Service Junior druk display en indien nodig worden aangepast.

Terug naar nieuwsoverzicht